Cursuri / Workshopuri

WORKSHOP CU VOAL

Voalul este acel accesoriu al dansatoarei orientale, ce îi subliniază în cel mai rafinat mod feminitatea și grația în timpul dansului. Se spune despre voal că trebuie considerat și abordat ca parte a propriului nostru corp, deoarece el vine cu propria sa formă de energie și libertate. Doar acceptându-l drept mai mult decât un simplu accesoriu sau obiect, îl vom putea integra în mod armonios în reprezentațiile noastre.

Workshopul de dans cu voalul se adresează atât cursantelor de nivel începător sau intermediar care nu au făcut până acum cunoștință cu acest accesoriu, dar și tuturor acelora care nu au practicat dansul oriental și își doresc să experimenteze o altă formă de dans.

La workshopul de dans cu voalul vom învăța:

 • tehnici de mânuire ale voalului
 • interpretarea diferită a muzicii utilizate în dansul cu voalul
 • integrarea elementelor de dans clasic egiptean în dansul cu voalul
 • coregrafie

WORKSHOP DARBOUKA COCKTAIL CU ELMAS & ELIAS

Darbouka, cel mai cunoscut instrument de percuție din dansul oriental, instrument ce ridică imediat lumea la dans și umple atmosfera de energie, va fi cel mai bun prieten al nostru la acest workshop. Cu ajutorul măiestriei lui Elias, unul dintre cei mai îndrăgiți percuționiști din București, vom studia cele mai cunoscute ritmuri de bază, vom învăța combinații de dans pe acestea și le vom exersa pe muzică live. Împreună cu Elmas vom îmbina combinațiile astfel încât să rezulte o minicoregrafie pe muzică live.

Workshopul de percuție live se adresează cursantelor de orice nivel (începătoare / incepătoare 2 / intermediar / avansat), care au făcut cunoștință cu bazele dansului oriental și își doresc să experimenteze și ritmurile egiptene, și nu numai.

La workshopul de percuție:

 • vom studia ritmuri de bază cunoscute;
 • vom studia combinatii de elemente si mișcări pe ritmuri de bază;
 • vom exersa combinațiile pe muzică live, astfel încât va rezulta o minicoregrafie pe muzică live.

WORKSHOP SHAABI

Stilul shaabi a luat nastere recent, in ultimii 30-40 ani in Egipt. Este un stil denumit general “de strada”, deoarece este practicat de oameni simpli care locuiesc in zonele marginase si cartierele mai putin avute ale marilor orase din Egipt. Shaabi a devenit pentru multi dintre ei o modalitate de a-si exprima revolta si indignarea prin dans si versuri specifice, cu tematica politica, chiar si religioasa. In cele mai multe cazuri insa, shaabi este un dans traditional practicat la petreceri si nunti arabesti. Ritmurile sunt energice, iar de multe ori versurile exprima intr-un mod mai delicat o forma de “cochetarie” si “flirt” .

La acest workshop vom studia o coregrafie stil shaabi (open level), tema fiind melodia „Halawet Rooh“.

Workshopul de shaabi se adreseaza cursantelor de orice nivel (incepatoare / incepatoare 2 / intermediar / avansat), care au facut cunostinta cu bazele dansului oriental si isi doresc sa experimenteze si dansurile traditionale ale Egiptului.

La workshopul de shaabi:

 • vom descoperi tehnica de pasi si deplasari;
 • vom studia combinatii de elemente si miscari;
 • vom studia o coregrafie de la A la Z pe melodia foarte iubita si cunoscuta in Egipt pe nume „Halawet Rooh“.

WORKSHOP SAIDI FARA BASTON

Saidi este un dans ce provine din folclorul egiptean, practicat initial de barbati cu un baston denumit « assaya ». Femeile au preluat acest dans si l-au “reinventat”, initial sub forma unei parodii a dansului masculin, apoi l-au transformat intr-un dans jucaus si vesel. Bastonul drept a fost curbat la capat iar dansul practicat de femei a fost readaptat, astfel incat de-a lungul timpul s-a transformat intr-un dans al bucuriei, care transmite voiosie si buna dispozitie.

La acest workshop vom studia stilul Saidi FARA baston.

Workshopul de saidi se adresează cursantelor de nivel începător și începător plus, care au făcut cunoștință cu bazele dansului oriental și își doresc să experimenteze si dansurile traditionale ale Egiptului.

La workshopul de saidi

 • vom descoperi tehnica de pasi si deplasari specifice acestui stil;
 • vom studia combinatii de elemente si miscari de baza;
 • vom integra toate elementele intr-o coregrafie.