Cursuri / Instructori / Elmas

Elmas este singura dansatoare orientală din România cu origini turcești și tătărești, iar numele ei înseamnă în limba turcă diamant, piatră scumpă. De-a lungul ultimilor 12 ani, Elmas s-a specializat în arta dansului oriental, instruindu-se cu numeroși profesori internaționali și dansatoare de renume din întreaga lume, dar și studiind intens individual.

Licențiată în Artele Spectacolului și Coregrafie, Elmas este instructor și coregraf de dans oriental și a pus bazele Studioului de Dans Oriental Elmas în anul 2014 în București. Trupa de eleve avansate a studioului a avut în perioada 2014 -2020 numeroase apariții și momente artistice de succes la festivaluri naționale, internaționale, conferințe, evenimente, seri tematice de dans sau petreceri cu specific oriental.

Elmas participă constant la festivaluri și competiții internaționale de dans oriental și a obținut în februarie 2020 locul 3 la Competiția Internațională Egyptian Passion în Roma – categoria folclor profesioniști și în 2015 a obținut locul 3 la Campionatul Internațional “Oriental Passion” din Grecia. De asemenea, a obținut împreună cu trupa coordonată de ea, care îi poartă numele, Elmas Dance Group, locul 2 la Campionatul Internațional „Hezz Ya Wezz“ din Bulgaria în noiembrie 2017 și locul 1 la Bucharest Dance Festival în mai 2019. Elevele școlii de dans au câștigat de asemenea în 2019 numeroase premii la concursuri și festivaluri internaționale de prestigiu.

De asemenea, începând cu anul 2013, Elmas este organizatoarea Oriental Dream Bucharest, primul festival de dans oriental din România, eveniment ajuns la a 6-a ediție, un eveniment cu invitați internaționali de renume, foarte apreciat și susținut de comunitatea de dans oriental din țară.

În reprezentațiile sale Elmas impresionează prin prezența sa deosebit de expresivă și carismatică. Caracterizată de voioșie, exuberanță și forță interioară, indiferent unde dansează, pe scenă sau la evenimente private, Elmas transmite o molipsitoare poftă de viață și stare de bună dispoziție.

Prin activitatea sa, Elmas promovează dansul oriental autentic egiptean, vrea să educe publicul larg atrăgând atenția asupra concepțiilor greșite și prejudecăților cu care este privit acest dans, își dorește să atragă cât mai multe femei în lumea dansului oriental. Universul dansului oriental îi exprimă cel mai bine emoțiile, trăirile și sentimentele, o lume în care se regăsește complet și în care se poate exprima liber și fără inhibiții, o lume în care găsește liniște, încredere și libertate deplină.