Cursuri / Egyptian Diamonds Project

De aproape 2 ani pandemia ne-a răpit scena, publicul, aplauzele, emoțiile și bucuria spectacolelor. Suntem optimiste și credem că vom depăși împreună aceste momente. Sperăm că ocaziile spectacolelor și reprezentațiilor noastre se vor reîntoarce și se vor înmulți pe parcusul următorului an. Nu vrem să așteptăm pregătirile până când vor reveni spectacolele, de aceea le vom relua intens din ianuarie 2022.

Egyptian Diamonds Project 2021 este creat de Elmas și dedicat în special trupei Studioului de Dans Oriental Elmas, dar și tuturor celorlalte dansatoare care doresc să facă performanță, să se dedice artei dansului oriental și să îl privească mai mult decât un simplu hobby săptămânal, care și-au dorit, însă nu au avut până acum ocazia de a dansa alături de noi.

Cerințe:
- Experiență de 3-5 ani dans oriental - nivel avansat /semiprofesionist
- Disponibilitate de participare regulată la repetiții alături de colege
- Disponibilitate financiară pentru investiții individuale în costume
- Seriozitate, perseverență, consecvență și repetiție intensă acasă!

Scop:
- Pregătirea unui portofoliu nou de momente și reprezentații pentru spectacole viitoare
- Training și pregătire pentru coregrafii de grup și eventuale competiții internaționale
- Continuarea dezvoltării artei dansului oriental în ciuda dificultăților provocate de pandemie
- Asimilarea de stiluri variate atât din repertoriul clasic egiptean, cât și din folclor
- Studiul dansului oriental intens cu accesorii

Durată:
- 6 luni
Când ne vedem:
- Numărul și frecvența întâlnirilor se stabilesc de comun acord în avans pentru luna care urmează, astfel încât să permită participarea tuturor doritoarelor și rezervarea sălii din timp (minim 3 întâlniri pe lună)
- O ședință durează 2 ore

Conținut:
- 6 coregrafii în 6 stiluri diferite (baladi, shaabi, saidi, eskandarani, drum solo, accesorii)
- Fiecărei coregrafii îi va fi dedicat un anumit număr de ședințe. Cursantele vor primi toate informațiile despre coregrafie de la A la Z în decurs de o ședință. Următoarele ședințe vor fi dedicate aranjamentului de grup și finisării elementelor dificile din coregrafie, nu repetiției coregrafiei pentru asimilare. Sarcina participantelor este de a asimila coregrafia individual prin repetiție intensă acasă, astfel încât întâlnirile să fie fructificate în mod eficient.
- Coregrafiilor cu accesorii le vom dedica mai mult de o ședință pentru asimilarea lucrului cu respectivele accesorii (evantaie și aripi).
Oportunități:

- Participarea la evenimente cu public larg, precum festivaluri naționale și internaționale, târguri, spectacole, petreceri orientale și seri tematice în colaborare cu alte școli partenere
- Posibilitatea de a deveni membră a trupei Elmas Dance Grup și de a dansa în viitor și în următoarele proiecte
- Ocazia de a învăța într-un timp scurt coregrafii numeroase și variate

Abonamente:
- Pentru cursantele care au abonamente în desfășurare la grupele săptămânale, participarea la o ședință de 2h dedicată acestui proiect se consideră ca 2 ședințe efectuate din abonament.
- Abonament 8 ședințe / 150 lei (valabil 4 întâlniri consecutive)


Mențiuni
- Participarea la acest proiect se face exclusiv cu acordul și confirmarea coordonatoarei Elmas.
- Odată efectuată promisiunea de a participa, avem așteptări și cerințe ridicate din partea participantelor.
- Elmas își rezervă dreptul de a exclude participantele, în condițiile în care acestea nu respectă cerințele menționate mai sus.
- Nivelul de dans impus este unul avansat iar așteptările sunt ridicate de la întâlnire la întâlnire.

Acestea fiind spuse, vă invităm alături de noi în cadrul Egyptian Diamonds Project și sperăm ca în scurt timp să avem fotografii noi precum cele de mai jos, însă și cu voi alături de noi în ele!