Cursuri / Avansate

Cine poate participa?
Elevele avansate ale studioului de dans, membrele trupei Elmas Dance, acele cursante care, la recomandarea instructoarei Elmas, pot accesa nivelul grupei avansate, în general care au experiență în studiul dansului oriental cu Elmas între 2-4 ani. Pentru participarea la această grupă este necesar un abonament de 8 ședințe pe lună.
PROGRAM (din 10 IANUARIE 2018)
MIERCURI:
19:30 - 21:00 Coregrafie (AVANSATE)

JOI:
19:45 – 21:00 Tehnică și combinații (AVANSATE)

COREGRAFIE pentru AVANSATE (miercuri 19:30 – 21:00)

Grupa de avansate urmează să studieze pe parcursul unui modul de aproape 4 luni (16 ședințe de miercuri în perioada 9 ianuarie – 24 aprilie 2019) o coregrafie clasică (mejanse) pe melodia lui Hossam Ramzy – Faddah (coregrafia de Leila of Serbia).

Săptămânal vom studia mai întâi în prima parte a ședinței tehnica ce va fi utilizată ulterior în coregrafie. Apoi vom studia pas cu pas coregrafia de la A la Z.

Coregrafia urmează să fie dansată la petreceri și evenimente, așadar pentru cine își dorește mai mult, aceasta este ocazia de a da dovadă de perseverență și consecvență. Studiu constant și regulat la ședințele săptămânale, dar și studiu individual și repetiție acasă. Accesul la acest curs este posibil doar la recomandarea instructoarei Elmas.

TEHNICĂ ȘI COMBINAȚII pentru AVANSATE (joi 19:45 – 21:00)

Ședințele de joi se adresează grupei de avansate a Studioului de Dans Oriental Elmas.

Vom studia împreună tehnică și combinații din stilul elegant al lui Mohammed Kazafy, poate cel mai valoros succesor al maestrului Mahmoud Reda, părintele variantei moderne a dansului clasic.

Mahmoud Reda este fondatorul și coregraful primei companii teatrale de dans egiptean, ‘The Reda Troupe.‘, un cercetător în profunzime al stilurilor folclorice, ce a reușit să le îmbine cu elemente de scenă și le-a prezentat într-o formă teatrală care este intens studiată azi de dansatoare din întreaga lume. Mohammed Kazafy îi calcă pe urme lui Mahmoud Reda iar însușirea tehnicii celor doi este un pas foarte important în studiul dansului oriental autentic egiptean.

Pentru aceste ședințe trebuie să veniți înarmate cu răbdare, voință, energie, forță, dorință de efort, studiu și îmbunătățire. Combinațiile sunt relativ matematice, logice, însă complexe și necesită concentrare, atenție și un auz și un simț al muzicii bine dezvoltat.

Scopul acestor ședințe este strict îmbunătățirea tehnicii, coordonării, a pașilor de deplasare în spațiu, dar și perfecționarea elementelor care nu sunt bine stăpânite, precizia și acuratețea acestora.
UNDE?
Studioul de Dans Oriental Elmas
Zona Tineretului
Clădirea Total Dance Style School
Strada Cuza Vodă, Nr.147
Puncte de reper: stația de metrou Tineretului (5 minute de mers pe jos), lângă restaurantul Thalia