Elmas – dansatoare orientală & instructor și coregraf de dans oriental

Despre Elmas
Numele ei înseamnă în limba turcă diamant, piatră scumpă. Este singura dansatoare orientală din România cu origini turcești și tătărești, de aici și afinitatea sa pentru arta dansului oriental. De mai bine de 10 ani, Elmas se specializează în studiul dansului oriental egiptean, instruindu-se cu numeroși profesori internaționali și dansatoare de renume din întreaga lume, dar și studiind intens individual.

Elmas participă constant la festivaluri și competiții europene de dans oriental, fiind singura dansatoare orientală din România ce a obținut diverse premii recunoscute pe plan internațional, și anume locul 3 – Categoria Solo Adult, la Campionatul Internațional “Oriental Passion” – din Grecia în noiembrie 2015 și locul 3 – Categoria Folclor Profesioniști la Concursul Internațional „Egyptian Passion” din Italia în februarie 2020. De asemenea, a obținut împreună cu trupa coordonată de ea, care îi poartă numele, Elmas Dance Group, locul 2 la Campionatul Internațional „Hezz Ya Wezz“ din Bulgaria în noiembrie 2017 și locul 1 la Bucharest Dance Festival în mai 2019. Elmas a fost de asemenea membră a juriului concursului Internațional Magic Bellydance Festival Oradea în decembrie 2019.

Din 2022 Elmas coordonează proiectul Egyptian Diamonds, echipă de dansatoare semiprofesioniste și de nivel avansat, cu care participă la spectacole, festivaluri și evenimente publice. În 2023 echipa Egyptian Diamonds a obținut recunoaștere pe plan internațional, prin rezultate excepționale, locul 2 la Campionatul Internațional Hezz Ya Wezz în Sofia, Bulgaria și locul 1 la Festivalul Internațional Bollyental București.

Așa cum și numele său sugerează publicului, la evenimentele și spectacolele de dans oriental la care participă, Elmas impresionează prin prezența sa deosebit de expresivă și carismatică. Spectacolele susținute de Elmas sunt întotdeauna caracterizate de rafinament, eleganță și mult bun gust. Mai mult decât atât, buna dispoziție pe care o transmite Elmas la toate evenimentele la care este invitată, este cu adevărat molipsitoare.
De ce Elmas ?
Elmas a participat atât solo, cât și alături de trupa sa de dans, cu momente artistice apreciate la festivaluri naționale (Festivalul Body, Mind and Spirit, Asia Fest, Bollyenthal Rhythm Dance Fest, Festivalul Iubește Viața, Festivalul Oriental Dream, Gala Show Bellyart, Bellydance Mystery Gala Show, Magic Bellydance Festival Oradea), festivaluri internaționale (Layali Layla Bulgaria, Hezz Ya Wezz Bulgaria, Oriental Passion Grecia, Nur Bulgaria, Oriental Love Serbia, Egyptian Passion Italia), petreceri cu specific oriental corporate (Club Turabo, firma L’Oreal, seri tematice turcești organizate de Uniunea Democrată Turcă și Uniunea Democrată Turco-Tătară din România), expoziții internaționale cu specific (Christmas Bazaar Romexpo, Târgul de Turism Romexpo), dar și la evenimente de dans oriental organizate de alte școli de dans. Totodată, Elmas este invitată în mod constant să îmbogățească atmosfera la nunți, botezuri, aniversări, evenimente corporate.

Licențiată în Artele Spectacolului și Coregrafie, Elmas a devenit instructor și coregraf de dans oriental și a pus bazele Studioului de Dans Oriental Elmas la începutul anului 2014. Școala de dans oriental Elmas este structurată pe diferite grupe de nivel începător, intermediar și avansat, dar oferă totodată și cursuri tematice de folclor egiptean, dans classic egiptean sau dans cu accesorii (voal, baston), module de muzicalitate, ritmuri sau tehnică intensivă. De mai bine de 7 ani, câteva sute de cursante au participat la orele de dans oriental susținute de Elmas, însușindu-si bazele dansului oriental, celebrând astfel feminitatea!

Cu ajutorul comunității de bellydance care se formează în România, Elmas încearcă astfel să promoveze dansul oriental autentic egiptean, să schimbe concepțiile greșite și prejudecățile cu care este privit acest dans și să atragă iubitorii artei dansului oriental într-o lume pe care o consideră magică și plină de armonie.