Dansatoarea Elmas

Despre Elmas
Elmas este singura dansatoare orientală din București cu origini turcești și tătărești, al cărei nume înseamnă în limba turcă diamant, piatră scumpă. De-a lungul ultimilor 10 ani, Elmas s-a specializat în arta dansului oriental, instruindu-se cu numeroși profesori internaționali și dansatoare de renume din întreaga lume, dar și studiind intens individual.

Elmas participă constant la festivaluri și competiții europene de dans oriental, fiind singura dansatoare orientală din România ce a obținut un premiu recunoscut pe plan internațional, și anume locul 3 la Campionatul Internațional “Oriental Passion” din Grecia în noiembrie 2015. De asemenea, a obținut împreună cu trupa coordonată de ea, care îi poartă numele, Elmas Dance Group, locul 2 la Campionatul Internațional „Hezz Ya Wezz“ din Bulgaria în noiembrie 2017.

Așa cum și numele său sugerează publicului, la evenimente și spectacole de dans oriental la care participă, Elmas impresionează prin prezența sa deosebit de expresivă și carismatică. Ca dansatoare profesionistă de dans oriental, reprezentațiile artistice susținute de Elmas sunt întotdeauna caracterizate de rafinament, eleganță și mult bun gust. Mai mult decât atât, buna dispoziție pe care o transmite Elmas la toate evenimentele la care este invitată, este cu adevărat molipsitoare.
De ce Elmas ?
Elmas a participat cu momente artistice apreciate la festivaluri naționale (Festivalul Body, Mind and Spirit, Asia Fest, Bollyenthal Rhythm Dance Fest, Festivalul Iubește Viața, Festivalul Oriental Dream, Gala Show Bellyart, Bellydance Mystery Gala Show, Magic Bellydance Festival Oradea), festivaluri internaționale (Layali Layla Bulgaria, Hezz Ya Wezz Bulgaria, Oriental Passion Grecia, Nur Bulgaria, Oriental Love Serbia), petreceri cu specific oriental corporate (Club Turabo, firma L’Oreal, seri tematice urcești organizate de Uniunea Democrată Turcă și Uniunea Democrată Turco-Tătară din România), expoziții internaționale cu specific (Christmas Bazaar Romexpo, Târgul de Turism Romexpo), dar și la evenimente de dans oriental organizate de alte școli de dans. Totodată, Elmas este invitată în mod constant să înfrumusețeze și să îmbogățească atmosfera la nunți, botezuri, aniversări, evenimente corporate.

Licențiată în Artele Spectacolului și Coregrafie, Elmas este instructor și coregraf de dans oriental și a pus bazele Studioului de Dans Oriental Elmas. Școala de dans oriental Elmas este structurată pe diferite grupe de nivel începător, intermediar și avansat, dar oferă totodată și cursuri tematice de folclor egiptean sau dans cu accesorii (voal, baston). De mai bine de 5 ani, peste 300 de cursante au participat la cursurile de dans oriental susținute de Elmas, însușindu-si bazele dansului oriental, celebrând astfel feminitatea!

Cu ajutorul comunității de bellydance care se formează în România, Elmas încearcă astfel să promoveze dansul oriental autentic egiptean, să schimbe concepțiile greșite și prejudecățile cu care este privit acest dans și să atragă iubitorii artei dansului oriental într-o lume pe care o consideră magică și plină de armonie.