Cursuri / Intermediare

Elmas invită toate cursantele vechi, care au absolvit ambele module de nivel începător din programa școlii de dans, să continue cursurile de dans oriental la următorul nivel, și anume cel de intermediare.
Structura
Grupa de intermediare se adresează tuturor cursantelor care au o experiență de câteva luni în dansul oriental, care cunosc elementele de bază și doresc să continue la un nivel mai avansat sau celor care au întrerupt cursurile și își doresc să revină în sala de dans. Studiem elemente de dans mai complexe, conștientizăm și izolăm musculatura, aprofundăm tehnica de utilizare a brațelor, îmbogățim tehnica generală.
Cine poate participa?
Acele cursante care stăpânesc mișcările de bază asimilate în decursul a cel puțin un an de participare la cursurile de dans oriental: poziții de bază, mișcări de bază cu șoldurile, poziții și variante de mișcări cu brațele, diferite tipuri de shimmie, deplasări, izolări ale zonelor corpului, opturi, valuri, rotații, cercuri, mișcări cu umeri, mișcări cu pieptul, câteva elemente din folclorul egiptean (saidi, baladi, shaabi).
PROGRAM (din 9 ianuarie 2018)
MARȚI:
19:30 - 20:30 Modul TEHNICĂ SHIMMIE & ELEMENTE DE DANS CLASIC
20:30 – 21:30 Modul DANS CU VOALUL – TEHNICĂ ȘI COREGRAFIE
MIERCURI:
19:30 – 20:30 Modul TEHNICĂ ȘI COMBINAȚII CU PAȘI DE DEPLASARE / STYLING ȘI DEZVOLTAREA TEHNICII DE LUCRU CU BRAȚELE
PREȚURI
  • 90 lei/4 ședințe
  • 120 lei/6 ședințe
  • 140 lei/8 ședințe
  • 25 lei/ședință 60 minute
Pentru că anul 2018 vine cu noroc, toate cursantele vechi ale studioului beneficiază in perioada ianuarie – aprilie de PREȚUL PROMOȚIONAL pentru 12 ședințe de 160 lei.
Abonamentul se calculează ca număr de ședințe consecutive.
(Exemplu: Abonamentul de 8 şedinţe încheiat pe data de 1 a lunii este valabil 28 zile consecutive – 4 săptămâni, deci până pe data de 29 ale lunii inclusiv).

MODUL TEHNICĂ SHIMMIE & ELEMENTE DE DANS CLASIC (ÎNCEPĂTOARE 2 & INTERMEDIARE)

Ședința de marți se va împarte în două părți: în prima jumătate a ședinței vom face împreună scurte „maratoane“ de shimmie, vom învăța categorii noi de shimmie, vom începe deplasări cu shimmie, dar vom aprofunda și tehnica „straturilor de mișcare“ combinate cu shimmie din toate pozițiile cunoscute deja. Shimmie este o mișcare absolut esențială în dansul oriental, așadar, acesta ar trebui stăpânit “floare la ureche” până la sfărșitul modulului.

A doua jumătate a ședinței se adresează elementelor de dans clasic folositoare în dansul oriental, care înfrumusețează orice coregrafie sau improvizație individuală. Arabescuri, fouete-uri, piruete, intoarceri, deplasari cu chase, poziții estetice de brațe. Toate aceste elemente vor fi studiate separat și apoi introduse în combinații cu elemente deja cunoscute.

Modulul se adresează grupei de începătoare 2 și intermediare a Studioului de Dans Oriental Elmas, elevele care au acumulat cel puțin 3 luni de dans și și-au însușit bazele la modulul de începătoare, acelora dintre voi care își doresc să revină la cursurile de dans după o perioadă de pauză dar și elevelor care au o experiență îndelungată în dans, însă simt că mai au de șlefuit la capitolul shimmie și estetica corpului, brațe grațioase și poziție corectă a corpului.

MODUL DANS CU VOALUL – TEHNICĂ ȘI COREGRAFIE (ÎNCEPĂTOARE 2 & INTERMEDIARE)

Voalul este acel accesoriu al dansatoarei orientale, ce îi subliniază în cel mai rafinat mod feminitatea și grația în timpul dansului. Se spune despre voal că trebuie considerat și abordat ca parte a propriului nostru corp, deoarece el vine cu propria sa formă de energie și libertate. Doar acceptându-l drept mai mult decât un simplu accesoriu sau obiect, îl vom putea integra în mod armonios în reprezentațiile noastre.

Modulul de dans cu voalul se adresează atât cursantelor de nivel începător 2, cât și celor de nivel intermediar care nu au făcut până acum cunoștință cu acest accesoriu.

La cursul de dans cu voalul vom învăța:
- tehnici de mânuire ale voalului
- elemente și mișcări uzuale efectuate cu voalul
- interpretarea muzicii în dansul cu voalul
- integrarea elementelor de dans clasic în dansul cu voalul
- coregrafie

Pentru a participa la curs este necesar să aveți un voal de aprox. 2,5 m – 2,7 m lungime și 1 m – 1,2 m lățime. Desfăcut voalul trebuie să ajungă ca lățime de la nivelul umerilor la nivelul genunchilor.

De-a lungul cursului vor fi disponibile de asemenea voaluri pentru folosire, dar și pentru achiziționarea și folosirea acestora în scop personal.

MODUL TEHNICĂ ȘI COMBINAȚII CU PAȘI DE DEPLASARE / STYLING ȘI DEZVOLTAREA TEHNICII DE LUCRU CU BRAȚELE (INTERMEDIARE & AVANSATE)

Ședințele de miercuri se împart în 2 părți: în prima jumătate a ședinței vom parcurge combinații cu pași de deplasare. Astfel ne vom concentra atenția asupra anumitor tipuri de pași de deplasare în combinații dificile pentru o mai bună conștientizare a spațiului de dans înconjurător, dar și pentru îmbunătățirea tehnicii generale.

În a doua jumătate a ședinței vom adăuga elemente de styling și vom dezvolta tehnica de lucru cu brațele pentru a ne îmbogăți și îmbunătăți grația și eleganța în dans, pentru o mai bună coordonare, pentru detensionarea și relaxarea brațelor, dar și pentru asimilarea acestora cu mai multă ușurință în dansul individual.

Modulul se adresează grupei de intermediare și avansate a Studioului de Dans Oriental Elmas, elevele care au acumulat cel puțin 2 ani de dans, care stăpânesc foarte bine mișcările de bază și doresc să evolueze pe partea de tehnică.
UNDE?
Studioul de Dans Oriental Elmas
Zona Tineretului
Clădirea Total Dance Style School
Strada Cuza Vodă, Nr.147
Puncte de reper: stația de metrou Tineretului (5 minute de mers pe jos), lângă restaurantul Thalia