Cursuri / Intermediare

Elmas invită toate cursantele vechi, care au absolvit ambele module de nivel începător din programa școlii de dans, să continue cursurile de dans oriental la următorul nivel, și anume cel de intermediare.
Structura
Grupa de intermediare se adresează tuturor cursantelor care au o experiență de câteva luni în dansul oriental, care cunosc elementele de bază și doresc să continue la un nivel mai avansat sau celor care au întrerupt cursurile și își doresc să revină în sala de dans. Studiem elemente de dans mai complexe, conștientizăm și izolăm musculatura, aprofundăm tehnica de utilizare a brațelor, îmbogățim tehnica generală.
Cine poate participa?
Acele cursante care stăpânesc mișcările de bază asimilate în decursul a cel puțin un an de participare la cursurile de dans oriental: poziții de bază, mișcări de bază cu șoldurile, poziții și variante de mișcări cu brațele, diferite tipuri de shimmie, deplasări, izolări ale zonelor corpului, opturi, valuri, rotații, cercuri, mișcări cu umeri, mișcări cu pieptul, câteva elemente din folclorul egiptean (saidi, baladi, shaabi).
PROGRAM (din 8 ianuarie 2019)
MARȚI:
19:30 – 21:00 Tehnică și combinații (ÎNCEPĂTOARE 2 & INTERMEDIARE)

JOI:
18:30 – 19:45 Muzicalitate (OPEN LEVEL)

TEHNICĂ ȘI COMBINAȚII pentru ÎNCEPĂTOARE 2 și INTERMEDIARE (marți 19:30 – 21:00)

Modulul se adresează elevelor Studioului de Dans Oriental Elmas care și-au însușit elementele de bază și au experiența dansului (minim 3 luni), dar și elevelor de nivel intermediar.

În prima parte a cursului vom relua mișcări de bază simple, însă le vom combina cu poziții noi de brațe, mișcări și tranziții ale brațelor pentru o mai bună coordonare în dans. În a doua parte a cursului vom efectua combinații de mișcări de bază cu elemente cu un grad de dificultate mai ridicat.

Scopul acestui modul este:
 • corectarea posturii corpului (în special a umerilor și a coloanei)
 • corectarea poziției picioarelor și a brațelor în dans
 • conștientizarea și izolarea musculaturii utilizate în efectuarea mișcărilor de bază
 • aprofundarea tehnicii de folosire a brațelor ca element valoros în exprimare și expresivitate
 • curățarea și șlefuirea mișcărilor efectuate greșit sau incomplet
 • per total îmbunătățirea și îmbogățirea tehnicii generale
 • învățarea unor elemente și mișcări cu un grad de dificultate mai ridicat


Aceste ore sunt dedicate exersării mișcărilor de bază, simple, dar mult mai conștiente de musculatură și de brațe. De asemenea vom face deplasări în spațiu și schimbări de direcție pentru a ne obișnui cu întreg spațiul ce ne stă la dispoziție în timpul dansului.

Cursurile de marți vor fi foarte folositoare în improvizațiile individuale, ceea ce vom și concretiza la finalul fiecărei ședințe prin câteva melodii pe care veți putea dansa libere.

Modulul va avea loc în perioada 8 ianuarie – 30 aprilie.

MUZICALITATE – OPEN LEVEL (joi 18:30 – 19:45)

Modulul de muzicalitate își propune o înțelegere mai profundă a muzicii egiptene prin studiul concret al câtorva piese muzicale din repertoriul artiștilor clasici egipteni. Ședințele vor consta dintr-o parte scurtă introductivă în care vom analiza structura muzicala a piesei respective într-un mod interactiv sub formă de întrebări și răspunsuri. Analiza muzicală va fi făcută doar parțial deoarece timpul alocat unei ședințe de curs este limitat și dorim să oferim exemple muzicale cât mai numeroase și variate, deci vom insista pe o anumită melodie maxim 2 ședințe consecutive.
Partea principală a ședinței este cea în care vom urmări împreună prin mișcare o variantă de interpretare a diferitelor secvențe muzicale. Fiecare cursantă, în funcție de nivelul tehnic de cunoștințe la care se află, poate varia individual complexitatea elementelor, poate improviza, poate crea sau se poate lăsa inspirată pornind de la explicațiile interpretării de bază.

Tema pentru acasă de la o ședință la cealaltă va fi căutarea piesei muzicale ce urmează a fi studiată pentru ca piesa muzicală respectivă să nu vă ia în totalitate prin surprindere, să aveți timp să o ascultați și analizați singure dinainte.

De ce este acest modul de muzicalitate așa interesant și important?

 • pentru că un curs de dans oriental nu înseamnă doar mișcare, înseamnă și cultură muzicală, așadar poate fi imboldul și motivația de a descoperi cultura muzicală egipteană
 • majoritatea pieselor din repertoriul marilor cântăreți egipteni vin cu un bagaj emoțional plin de profunzime, cu mesaje despre viață, cu sentimente de tristețe, melancolie, nostalgie, resemnare, liniște, dar și bucurie, veselie, joacă (multe din ele ne îndeamnă la o formă de maturitate emoțională de unde putem învăța multe chiar despre noi însene)
 • ne propune aspecte teoretice despre muzicalitate și despre modalități de interpretare a acesteia
 • este deschis pentru toate grupele Elmas Oriental Dance Studio, fiindcă oferă cunoștințe necesare oricărei dansatoare, indiferent de nivelul sau experiența sa anterioară în dans
 • poate crea o bază de interpretare pe care se poate construi ulterior o coregrafie individuală
 • este folositor pentru stimularea creativității în improvizație
NOU!
Dat fiind faptul că fetele din mica noastră familie și comunitate Elmas Oriental Dance Studio sunt prietenoase, sociabile și comunicative și vin întotdeauna la cursurile de dans însoțite de multă veselie și bună dispoziție, am hotărât ca anul acesta să înmulțim ocaziile de socializare și petrecere.

Abonamentul include 7 ședințe de cursuri de dans oriental (durata 60 minute) + 1 ședință de teorie & practică (povești despre istoria dansului oriental, sfaturi de la instructoarea Elmas, vizionare clipuri & dansatoare cunoscute internațional, mini-party, distracție, socializare, dance & fun).

Așadar, în anul 2019 vom avea lunar (în ultima zi de marți a lunii în curs, între 18:30 – 21:00) o seară a noastră, a fetelor, la care invităm să participe toate grupele (începătoare, începătoare 2, intermediare, avansate).

Seara se va intitula HAFLA ORIENTALĂ și va recrea parțial atmosfera tradiționalelor întâlniri între femei. Este o seară de practică de dans, de socializare, de discuții și întrebări despre dansul oriental, o seară de joacă, o seară de libertate, o seară de unitate, o seară în care ne descoperim energia feminină, o seară între noi, ca fetele. Așa ne întâlnim, ne armonizăm, ne îndrăgim și ne admirăm reciproc, nu ne judecăm, învățăm mereu una de la cealaltă.

Ideea acestei seri a luat naștere din suflet și din dragoste pentru voi, pentru că acolo, împreună și reciproc, noi reușim să ne descrețim frunțile și să ne înseninăm zilele.
Participarea echivalează cu o ședință din abonamentul în curs.
PREȚURI

ÎNCEPĂTOARE 2 / INTERMEDIARE / AVANSATE
 • 90 lei/4 ședințe
 • 120 lei/6 ședințe
 • 140 lei/8 ședințe
 • 25 lei/ședință 60 minute
 • 30 lei/ședință 75 minute
 • 35 lei/ședință 90 minute

Se poate recupera maxim 1 ședință la abonamentele tip 4 / 6 / 8 sedinte, doar în condițiile în care abonamentul se prelungește in data expirarii acestuia, cu achitarea abonamentului in avans.

Abonamentul se calculează ca număr de ședințe consecutive.
(Exemplu: Abonamentul de 8 şedinţe încheiat pe data de 1 a lunii este valabil 28 zile consecutive – 4 săptămâni, deci până pe data de 29 ale lunii inclusiv).
UNDE?
Studioul de Dans Oriental Elmas
Zona Tineretului
Clădirea Total Dance Style School
Strada Cuza Vodă, Nr.147
Puncte de reper: stația de metrou Tineretului (5 minute de mers pe jos), lângă restaurantul Thalia