Cursuri / Începătoare II

Elmas invită elevele deja familiarizate cu vesela atmosferă de la cursul de dans oriental, absolvente ale primului modul de începătoare sau foste participante la cursurile de dans, care au hotărât să ia o perioadă de pauză, să participe la modulul al doilea al nivelului de începătoare.
Structura
În primele 2 luni ale modulului II de începătoare vom recapitula elementele de bază deja asimilate și le vom integra în combinații cu un grad de dificultate mai înalt. Pe parcursul orelor de tehnică vom învăța alte tehnici de shimmie, combinații și deplasări în spațiu mai complexe, modalități noi de a efectua mișcările de bază, vom adăuga poziții noi ale brațelor în dans, vom diversifica combinațiile utilizând izolarea mai multor zone ale corpului, vom exersa expresivitatea în dans, vom aprofunda tehnica de utilizare a brațelor pentru sporirea eleganței și expresivității și vom îmbunătăți coordonarea brațelor cu restul corpului.

Urmează ca în a treia lună a modulului să învățăm o coregrafie pe care să o putem dansa ulterior la petrecerile organizate de Studioul de Dans Oriental Elmas. Coregrafia va fi o ocazie de a pune în practică noțiunile proaspăt studiate și de a valorifica noile cunoștințe.
Pentru cele care își doresc să aprofundeze dansul oriental și să treacă la un nivel cu un grad mai înalt de dificultate, trecerea de la un modul la următorul se face la recomandarea instructorului și în urma unui examen. La finalul modulului, în urma examenului susținut și a participării conștiincioase la cursuri, se vor obține diplome de merit.
Cine poate participa?
Cursantele care au absolvit primul modul al nivelului de începătoare din programa Studioului de Dans Oriental Elmas, cursantele care nu au reușit să participe în mod regulat din motive de timp și disponibilitate, dar care dețin cunoștințele de bază și își doresc să reia elementele esențiale și să le aprofundeze, cursantele care au o experiență de cel puțin 10-15 ședințe (2-3 luni) la cursurile de dans oriental și își doresc să recapituleze tehnica de bază.
PROGRAM (din 8 ianuarie 2019)
MARȚI:
19:30 - 21:00 Tehnică și combinații (ÎNCEPĂTOARE 2 & INTERMEDIARE)
JOI
18:30 - 19:45 Muzicalitate (OPEN LEVEL)

TEHNICĂ ȘI COMBINAȚII pentru ÎNCEPĂTOARE 2 și INTERMEDIARE (marți 19:30 – 21:00)

Modulul se adresează elevelor Studioului de Dans Oriental Elmas care și-au însușit elementele de bază și au experiența dansului (minim 3 luni), dar și elevelor de nivel intermediar.

În prima parte a cursului vom relua mișcări de bază simple, însă le vom combina cu poziții noi de brațe, mișcări și tranziții ale brațelor pentru o mai bună coordonare în dans. În a doua parte a cursului vom efectua combinații de mișcări de bază cu elemente cu un grad de dificultate mai ridicat.

Scopul acestui modul este:
 • corectarea posturii corpului (în special a umerilor și a coloanei)
 • corectarea poziției picioarelor și a brațelor în dans
 • conștientizarea și izolarea musculaturii utilizate în efectuarea mișcărilor de bază
 • aprofundarea tehnicii de folosire a brațelor ca element valoros în exprimare și expresivitate
 • curățarea și șlefuirea mișcărilor efectuate greșit sau incomplet
 • per total îmbunătățirea și îmbogățirea tehnicii generale
 • învățarea unor elemente și mișcări cu un grad de dificultate mai ridicat


Aceste ore sunt dedicate exersării mișcărilor de bază, simple, dar mult mai conștiente de musculatură și de brațe. De asemenea vom face deplasări în spațiu și schimbări de direcție pentru a ne obișnui cu întreg spațiul ce ne stă la dispoziție în timpul dansului.

Cursurile de marți vor fi foarte folositoare în improvizațiile individuale, ceea ce vom și concretiza la finalul fiecărei ședințe prin câteva melodii pe care veți putea dansa libere.

Modulul va avea loc în perioada 8 ianuarie – 30 aprilie.

MUZICALITATE – OPEN LEVEL (joi 18:30 – 19:45)

Modulul de muzicalitate își propune o înțelegere mai profundă a muzicii egiptene prin studiul concret al câtorva piese muzicale din repertoriul artiștilor clasici egipteni. Ședințele vor consta dintr-o parte scurtă introductivă în care vom analiza structura muzicala a piesei respective într-un mod interactiv sub formă de întrebări și răspunsuri. Analiza muzicală va fi făcută doar parțial deoarece timpul alocat unei ședințe de curs este limitat și dorim să oferim exemple muzicale cât mai numeroase și variate, deci vom insista pe o anumită melodie maxim 2 ședințe consecutive.
Partea principală a ședinței este cea în care vom urmări împreună prin mișcare o variantă de interpretare a diferitelor secvențe muzicale. Fiecare cursantă, în funcție de nivelul tehnic de cunoștințe la care se află, poate varia individual complexitatea elementelor, poate improviza, poate crea sau se poate lăsa inspirată pornind de la explicațiile interpretării de bază.

Tema pentru acasă de la o ședință la cealaltă va fi căutarea piesei muzicale ce urmează a fi studiată pentru ca piesa muzicală respectivă să nu vă ia în totalitate prin surprindere, să aveți timp să o ascultați și analizați singure dinainte.

De ce este acest modul de muzicalitate așa interesant și important?

 • pentru că un curs de dans oriental nu înseamnă doar mișcare, înseamnă și cultură muzicală, așadar poate fi imboldul și motivația de a descoperi cultura muzicală egipteană
 • majoritatea pieselor din repertoriul marilor cântăreți egipteni vin cu un bagaj emoțional plin de profunzime, cu mesaje despre viață, cu sentimente de tristețe, melancolie, nostalgie, resemnare, liniște, dar și bucurie, veselie, joacă (multe din ele ne îndeamnă la o formă de maturitate emoțională de unde putem învăța multe chiar despre noi însene)
 • ne propune aspecte teoretice despre muzicalitate și despre modalități de interpretare a acesteia
 • este deschis pentru toate grupele Elmas Oriental Dance Studio, fiindcă oferă cunoștințe necesare oricărei dansatoare, indiferent de nivelul sau experiența sa anterioară în dans
 • poate crea o bază de interpretare pe care se poate construi ulterior o coregrafie individuală
 • este folositor pentru stimularea creativității în improvizație
NOU!
Dat fiind faptul că fetele din mica noastră familie și comunitate Elmas Oriental Dance Studio sunt prietenoase, sociabile și comunicative și vin întotdeauna la cursurile de dans însoțite de multă veselie și bună dispoziție, am hotărât ca anul acesta să înmulțim ocaziile de socializare și petrecere.

Abonamentul include 7 ședințe de cursuri de dans oriental (durata 60 minute) + 1 ședință de teorie & practică (povești despre istoria dansului oriental, sfaturi de la instructoarea Elmas, vizionare clipuri & dansatoare cunoscute internațional, mini-party, distracție, socializare, dance & fun).

Așadar, în anul 2019 vom avea lunar (în ultima zi de marți a lunii în curs, între 18:30 – 21:00) o seară a noastră, a fetelor, la care invităm să participe toate grupele (începătoare, începătoare 2, intermediare, avansate).

Seara se va intitula HAFLA ORIENTALĂ și va recrea parțial atmosfera tradiționalelor întâlniri între femei. Este o seară de practică de dans, de socializare, de discuții și întrebări despre dansul oriental, o seară de joacă, o seară de libertate, o seară de unitate, o seară în care ne descoperim energia feminină, o seară între noi, ca fetele. Așa ne întâlnim, ne armonizăm, ne îndrăgim și ne admirăm reciproc, nu ne judecăm, învățăm mereu una de la cealaltă.

Ideea acestei seri a luat naștere din suflet și din dragoste pentru voi, pentru că acolo, împreună și reciproc, noi reușim să ne descrețim frunțile și să ne înseninăm zilele.
Participarea echivalează cu o ședință din abonamentul în curs.


PREȚURI

ÎNCEPĂTOARE 2 / INTERMEDIARE / AVANSATE
 • 90 lei/4 ședințe
 • 120 lei/6 ședințe
 • 140 lei/8 ședințe
 • 25 lei/ședință 60 minute
 • 30 lei/ședință 75 minute
 • 35 lei/ședință 90 minute


Se poate recupera maxim 1 ședință la abonamentele tip 4 / 6 / 8 sedinte, doar în condițiile în care abonamentul se prelungește in data expirarii acestuia, cu achitarea abonamentului in avans.

Abonamentul se calculează ca număr de ședințe consecutive.

(Exemplu: Abonamentul de 8 şedinţe încheiat pe data de 1 a lunii este valabil 28 zile consecutive – 4 săptămâni, deci până pe data de 29 ale lunii inclusiv).
UNDE?
Studioul de Dans Oriental Elmas
Zona Tineretului
Clădirea Total Dance Style School
Strada Cuza Vodă, Nr.147
Puncte de reper: stația de metrou Tineretului (5 minute de mers pe jos), lângă restaurantul Thalia