Cursuri / Începătoare II

Elmas invită elevele deja familiarizate cu vesela atmosferă de la cursul de dans oriental, absolvente ale primului modul de începătoare sau foste participante la cursurile de dans, care au hotărât să ia o perioadă de pauză, să participe la modulul al doilea al nivelului de începătoare.
Structura
În primele 2 luni ale modulului II de începătoare vom recapitula elementele de bază deja asimilate și le vom integra în combinații cu un grad de dificultate mai înalt. Pe parcursul orelor de tehnică vom învăța alte tehnici de shimmie, combinații și deplasări în spațiu mai complexe, modalități noi de a efectua mișcările de bază, vom adăuga poziții noi ale brațelor în dans, vom diversifica combinațiile utilizând izolarea mai multor zone ale corpului, vom exersa expresivitatea în dans, vom aprofunda tehnica de utilizare a brațelor pentru sporirea eleganței și expresivității și vom îmbunătăți coordonarea brațelor cu restul corpului.

Urmează ca în a treia lună a modulului să învățăm o coregrafie pe care să o putem dansa ulterior la petrecerile organizate de Studioul de Dans Oriental Elmas. Coregrafia va fi o ocazie de a pune în practică noțiunile proaspăt studiate și de a valorifica noile cunoștințe.
Pentru cele care își doresc să aprofundeze dansul oriental și să treacă la un nivel cu un grad mai înalt de dificultate, trecerea de la un modul la următorul se face la recomandarea instructorului și în urma unui examen. La finalul modulului, în urma examenului susținut și a participării conștiincioase la cursuri, se vor obține diplome de merit.
Cine poate participa?
Cursantele care au absolvit primul modul al nivelului de începătoare din programa Studioului de Dans Oriental Elmas, cursantele care nu au reușit să participe în mod regulat din motive de timp și disponibilitate, dar care dețin cunoștințele de bază și își doresc să reia elementele esențiale și să le aprofundeze, cursantele care au o experiență de cel puțin 10-15 ședințe (2-3 luni) la cursurile de dans oriental și își doresc să recapituleze tehnica de bază.
PROGRAM (din 9 ianuarie 2018)
MARȚI:
19:30 - 20:30 Modul TEHNICĂ SHIMMIE & ELEMENTE DE DANS CLASIC
20:30 – 21:30 Modul DANS CU VOALUL – TEHNICĂ ȘI COREGRAFIE
JOI:
18:30 - 19:30 Modul TEHNICĂ ȘI COREGRAFIE

PREȚURI
  • 90 lei/4 ședințe
  • 120 lei/6 ședințe
  • 140 lei/8 ședințe
  • 25 lei/ședință 60 minute
Pentru că anul 2018 vine cu noroc, toate cursantele vechi ale studioului beneficiază in perioada ianuarie – aprilie de PREȚUL PROMOȚIONAL pentru 12 ședințe de 160 lei.
Abonamentul se calculează ca număr de ședințe consecutive.
(Exemplu: Abonamentul de 8 şedinţe încheiat pe data de 1 a lunii este valabil 28 zile consecutive – 4 săptămâni, deci până pe data de 29 ale lunii inclusiv).

MODUL TEHNICĂ SHIMMIE & ELEMENTE DE DANS CLASIC (ÎNCEPĂTOARE 2 & INTERMEDIARE)

Ședința de marți se va împarte în două părți: în prima jumătate a ședinței vom face împreună scurte „maratoane“ de shimmie, vom învăța categorii noi de shimmie, vom începe deplasări cu shimmie, dar vom aprofunda și tehnica „straturilor de mișcare“ combinate cu shimmie din toate pozițiile cunoscute deja. Shimmie este o mișcare absolut esențială în dansul oriental, așadar, acesta ar trebui stăpânit “floare la ureche” până la sfărșitul modulului.

A doua jumătate a ședinței se adresează elementelor de dans clasic folositoare în dansul oriental, care înfrumusețează orice coregrafie sau improvizație individuală. Arabescuri, fouete-uri, piruete, intoarceri, deplasari cu chase, poziții estetice de brațe. Toate aceste elemente vor fi studiate separat și apoi introduse în combinații cu elemente deja cunoscute.

Modulul se adresează grupei de începătoare 2 și intermediare a Studioului de Dans Oriental Elmas, elevele care au acumulat cel puțin 3 luni de dans și și-au însușit bazele la modulul de începătoare, acelora dintre voi care își doresc să revină la cursurile de dans după o perioadă de pauză dar și elevelor care au o experiență îndelungată în dans, însă simt că mai au de șlefuit la capitolul shimmie și estetica corpului, brațe grațioase și poziție corectă a corpului.

MODUL DANS CU VOALUL – TEHNICĂ ȘI COREGRAFIE (ÎNCEPĂTOARE 2 & INTERMEDIARE)

Voalul este acel accesoriu al dansatoarei orientale, ce îi subliniază în cel mai rafinat mod feminitatea și grația în timpul dansului. Se spune despre voal că trebuie considerat și abordat ca parte a propriului nostru corp, deoarece el vine cu propria sa formă de energie și libertate. Doar acceptându-l drept mai mult decât un simplu accesoriu sau obiect, îl vom putea integra în mod armonios în reprezentațiile noastre. Modulul de dans cu voalul se adresează atât cursantelor de nivel începător 2, cât și celor de nivel intermediar care nu au făcut până acum cunoștință cu acest accesoriu.

La cursul de dans cu voalul vom învăța:
- tehnici de mânuire ale voalului
- elemente și mișcări uzuale efectuate cu voalul
- interpretarea muzicii în dansul cu voalul
- integrarea elementelor de dans clasic în dansul cu voalul
- coregrafie

Pentru a participa la curs este necesar să aveți un voal de aprox. 2,5 m – 2,7 m lungime și 1 m – 1,2 m lățime. Desfăcut voalul trebuie să ajungă ca lățime de la nivelul umerilor la nivelul genunchilor.

De-a lungul cursului vor fi disponibile de asemenea voaluri pentru folosire, dar și pentru achiziționarea și folosirea acestora în scop personal.

MODUL TEHNICĂ ȘI COREGRAFIE (ÎNCEPĂTOARE 2)

Invităm grupa de începătoare 2 la un modul nou de dans inclus în structura grupelor formate la Studioul de Dans Oriental Elmas, și anume un modul de 3 luni (12 ședințe de joi) în care vom putea învăța împreună o coregrafie de la A la Z.

Coregrafia va conține combinații din mișcările exersate la cursuri și va fi un rezumat al tuturor cunoștințelor pe care vi le puteți însuși de-a lungul ședințelor de teorie și tehnică. Vom îmbina elemente de dans astfel încât fiecare dintre voi să rămână cu un bagaj de cunoștințe pe care îl poate aplica și în dansul individual. Coregrafia urmează să fie dansată la petreceri și evenimente organizate de Studioul de Dans Oriental Elmas, așadar pentru cine își dorește mai mult, aceasta este ocazia de a da dovadă de perseverență și consecvență. Studiu constant și regulat la ședințele săptămânale, dar și studiu individual și repetiție acasă.

Așadar, modulul de coregrafie ÎNCEPĂTOARE 2 este destinat atât elevelor Studioului de Dans Oriental Elmas care au pornit cursurile de dans în ianuarie 2017, dar și în octombrie 2017, cât și cursantelor care au participat cu multe pauze, renunțări și reveniri la cursuri până acum.

Modulul va avea loc în perioada 11 ianuarie – 12 aprilie și se adresează grupei de începătoare 2.
UNDE?
Studioul de Dans Oriental Elmas
Zona Tineretului
Clădirea Total Dance Style School
Strada Cuza Vodă, Nr.147
Puncte de reper: stația de metrou Tineretului (5 minute de mers pe jos), lângă restaurantul Thalia